Janneke Hof groeide op in Voorhout en volgde na het VWO op het Rijnlands Lyceum in Sassenheim haar opleiding aan de Design Academy in Eindhoven. Na haar afstuderen in 1996 werkte ze jaren als 3D-ontwerper van o.a. verpakkingen bij een ontwerpbureau. Toen het werk steeds minder in het atelier en steeds meer achter de computer werd gedaan, koos Janneke voor een geheel nieuwe richting en loopbaan. Sinds 2006 werkt Janneke als leerkracht aan een basisschool.

 

Over het keramisch werk

De creaties van Janneke zijn uniek en handgevormd. De vormgeving van de beelden is vaak realistisch met een verrassende twist. De afwerking is gedetailleerd en maakt spannend gebruik van het contrast in de klei tussen ruw en glad en in het glazuur tussen mat en glanzend.
Voor de afwerking worden allerlei oxides, engobes en glazuren gebruikt. Ook maakt ze regelmatig tekeningen direct op de klei met een glazuurpotlood. En na de eerste biscuit stook wordt het beeld met verschillende technieken in lagen behandeld en gaat het diverse keren de oven in.

Heeft u interesse? De meeste beelden zijn te koop en te bezichtigen in Voorhout of omgeving.